11:23

суббота,
12 октября

Новости Країна Суспільство

У МО України розповіли про новий зразок полегшеного бронежилета

11.10.2024 / 16:25
Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міністерства оборони України затвердило зразок-еталон нового полегшеного бронежилета. Він призначений для захисту життєво важливих органів під час бойових дій і використовується військовослужбовцями Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков підкреслив важливість цього кроку для підвищення якості засобів індивідуального захисту та наголосив, що полегшений бронежилет забезпечує високий рівень захисту і комфорт під час виконання бойових завдань.

Його легкість і мобільність будуть особливо корисними для розвідгруп та інших підрозділів.

Полегшений бронежилет складається з основних та додаткових елементів. Основний комплект включає:

  • Фронтальний чохол з м’якими та жорсткими броне елементами;
  • Камербанд із системою "Skeleton";
  • Бокові чохли з м’яким балістичним захистом;
  • Захист кишківника у вигляді сумки з м’яким балістичним елементом.

Додаткові елементи забезпечують ще більший рівень захисту, включаючи захист шиї, плечей, паху, стегон, куприка, а також тактичний розвантажувальний ремінь. Для військовослужбовиць передбачено спеціальні конструктивні рішення, а також елемент для надання плавучості предмету.

Усі м’які бронеелементи мають перший клас захисту (найнижчий, зазвичай захищають від осколків та куль малого калібру з низькою швидкістю), тоді як жорсткі бронеелементи відповідають класу захисту 6+ (один з найвищих класів захисту. Здатні зупинити кулі великого калібру та бронебійні боєприпаси). Вага бронежилета коливається від 7,5 до 12 кг залежно від розміру та комплектації. Доступні чотири розміри: S, M, L та XL.

Затвердження цього зразка-еталона дозволить розпочати закупівлі нових бронежилетів та залучити ширше коло постачальників для забезпечення ЗСУ та ДССТ сучасними засобами захисту.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
12 октября
11 октября
10 октября