19:21

четверг,
28 марта

Новости Країна Політика

Столтенберг: Україна самостійно ухвалює рішення щодо способу повернення Криму

02.03.2023 / 13:26
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю LRT прокоментував повернення Україною тимчасово окупованого Криму силою, зауваживши, що Україна самостійно ухвалює рішення щодо того, які умови є для неї "прийнятними".

Про це повідомляє УНН.

Журналіст нагадала, що НАТО та Столтенберг раніше підкреслили, що Україна повинна повернутися до міжнародно-визнаних кордонів станом на 1991 рік, і уточнила, чи означає це те, що країна має повертати півострів силою. Столтенберг відповів, що зрештою, "війна має закінчитися за столом переговорів, а потім українці мають вирішити, які умови переговорів, і що вони можуть ухвалити".

"Наше завдання - підтримати Україну, бо ми знаємо: те, що відбувається за столом переговорів, невіддільне від того, що відбувається на полі бою. Якщо ми хочемо мирного рішення для України, то найкращий спосіб досягти цього - надати військову підтримку. Потім Україна сама вирішить, які умови для неї є прийнятними", - сказав Генсек.

Нагадаємо, радник США з національної безпеки Джейк Салліван не сказав, чи підтримає адміністрація Байдена Україну, якщо вона вирішить, що перемога над росією потребує повернення Криму.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 марта
27 марта