18:03

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Суспільство

Ігнат: Процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 набрав обертів

18.09.2023 / 12:16
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 "набрав обертів" – льотчики навчаються і проходять підготовку.

Про це він сказав в етері телемарафону.

"Процес триває. Географія країн, які долучаються до авіаційної коаліції, доволі такі велика, вона збільшується. І Сполучені Штати, які теж долучилися до цього процесу і навчатимуть пілотів, будуть займатися різною підготовкою, починаючи з мовної і закінчуючи вже безпосередньо навчанням пілотів на літаках", – розповів він.

Ігнат зазначив, що дуже багато ставлять питань стосовно того де, в якій країні, скільки пілотів і скільки літаків Україна отримує.

"На жаль, не можемо зараз так детально відповідати на ці запитання для працівників ЗМІ. Просимо за це вибачення і розуміння", – підкреслив він.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, не кожна держава хоче особливо деталізувати той процес, який відбувається на її території.

"Лише можу запевнити, що процес дійсно зрушився дуже серйозно з місця. Він і не був на місці, але набрав обертів. Льотчики навчаються і проходять підготовку", – розповів він.

Ігнат додав, що далі про це повідомлятимуть лідери країн, де навчаються українські пілоти.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля