12:03

суббота,
27 июля

Новости Країна Суспільство

МОН: Заклад освіти самостійно визначає тривалість навчального року

16.02.2024 / 09:10
Міністерство освіти і науки заявляє, що заклад освіти самостійно визначає тривалість навчального року, спираючись на встановлені урядом дати, визначає дати канікул, необхідність і день проведення свята останнього дзвоника.

"Під час дії воєнного стану тривалість навчального року встановлює Кабінет Міністрів України. Так, постановою від 28 липня 2023 р. №782 він визначив, що 2023/2024 навчальний рік триває з 1 вересня 2023 до 28 червня 2024 року. Водночас це не суперечить призупиненій у дії частині 3 статті 10 закону України "Про повну загальну середню освіту", згідно з якою навчальний рік закінчується не пізніше 1 липня. Тобто, як і раніше, навчальний рік триває до кінця червня (29‒30 червня цьогоріч - вихідні)", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що, згідно з цим законом, педагогічна рада закладу освіти визначає структуру і тривалість навчального року, тобто дату завершення занять, періодичність і тривалість канікул. "Вона має орієнтуватися на час, передбачений освітньою програмою, обсяг навантаження в навчальному плані та враховувати вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону тощо. Сумарна кількість календарних днів канікул протягом навчального року має становити щонайменше 30", - додали у відомстві.

У Міносвіти констатували, що для того, щоб визначити дату завершення освітнього процесу та форми його організації влітку, педагогічні ради та керівники шкіл мають враховувати й те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на учнів, чи мають вони освітні втрати та які активності будуть найбільш дієвими для їх подолання.

Крім того, в міністерстві повідомили, що в червні школи можуть продовжити стандартний освітній процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
27 июля
26 июля
25 июля
23 июля
22 июля