01:09

пятница,
26 апреля

Новости Країна Суспільство

На Рівненщині відкрито кримінальну справу за фактом рейдерського захоплення храму УПЦ

05.08.2022 / 16:40
Провадження відкрито за кількома статтями КК України по фактах: підроблення та використання підроблених документів, розпалювання релігійної ворожнечі, спроба рейдерського захвату церкви

У Рівненській області правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження стосовно представників ПЦУ, які розпалювали міжконфесійну ворожнечу біля Свято- Миколаївської церкви села Гільча Здолбунівського благочиння.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на пресслужбу Рівненської єпархії, провадження відкрито за кількома статтями КК України по фактах: підроблення та використання підроблених документів, розпалювання релігійної ворожнечі, спроба рейдерського захвату церкви.

«Чітко простежуються усі ознаки рейдерського захоплення церкви УПЦ. Незважаючи, що у селі Гільча була створена релігійна громада Київського Патріархату, активісти ПЦУ не перереєстрували цю громаду, а на основі особистих даних релігійної громади УПЦ здійснили свою реєстрацію», - зазначив прессекретар Рівненської єпархії протоієрей Василь Начев.

Як повідомлялося раніше, що у червні віруючі Миколаївської громади УПЦ у Гільчі провели збори, на яких підтвердили свою вірність УПЦ, проте 31 липня представники ПЦУ, підробивши документи, вимагали віддати храм їм.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
25 апреля
24 апреля