07:41

понедельник,
16 сентября

Новости Світ Політика

Від Угорщини знову вимагають пояснень щодо умов для в’їзду до ЄС росіян та білорусів

05.09.2024 / 14:21
Європейська комісія у середу, 4 вересня, направила Угорщині ще одного листа з вимогою прояснити її нові умови для в’їзду громадян росії та білорусі, які викликали побоювання в інших держав Шенгенської зони.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Telex.

Під час слухань у комітеті з питань правосуддя Європейського парламенту єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що рішення Будапешта спростити в’їзд для росіян і білорусів несе безпекові ризики.

"Виступати з новими ініціативами в такий час, щоб вітати громадян двох ворожих країн, росії та білорусі, в ЄС, викликає серйозні питання і є потенційною загрозою нашій безпеці", – вважає вона.

Комісарка також нагадала, що на рівні Євросоюзу були домовленості призупинити програми спрощення візового режиму з росією та білоруссю і запровадити суворіші перевірки відповідних документів.

Йоганссон окремо назвала дві головні претензії до рішення Угорщини: перша – незрозуміло, чому країна вирішує подолати дефіцит робочої сили саме за рахунок росіян і білорусів, і друга – відсутність більш прискіпливих перевірок для них попри безпекові ризики.

Єврокомісарка уточнила, що чекає детальнішої інформації від угорського уряду до 11 вересня.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
15 сентября
14 сентября
13 сентября