06:26

вторник,
19 марта

Новости Світ Політика

Армен Григорян: Перебування Вірменії в одкб створює "певні проблеми" для держави

06.06.2023 / 15:23
Перебування Вірменії в Організації договору про колективну безпеку (одкб), яку фактично очолює росія, створює "певні проблеми" для вірменської держави. У зв'язку з цим, Єревану важливо співпрацювати із західними партнерами в питаннях безпеки.

Про заявив секретар Ради безпеки країни Армен Григорян, повідомляє Суспільного телебачення Вірменії.

Він зазначив, що з 2020 року "важко зайти будь-який приклад" сприяння Вірменії з боку одкб.

"Протягом трьох широкомасштабних нападів з боку Азербайджану одкб не надала Вірменії жодного сприяння, і коли Вірменія зрештою шукала й знайшла альтернативи, наприклад розгортання моніторингової місії Євросоюзу, тільки тоді одкб почав надавати свою допомогу", - зазначив вірменський посадовець.

Він нагадав, що на Вірменію "напали тричі".

"Зрештою так званий військовий блок пропонує Вірменії місію зі збору фактів. Це, принаймні, несерйозно", - підкреслює посадовець.

За словами секретаря Радбезу Вірменії, є оплата за російську зброю за затримки з її поставленням.

"Ми бачимо реальність, яка існує – це війна росія-Україна, можливості росії обслуговувати власну війну, і той факт, що її можливості не такі великі, щоб експортувати озброєння, і ми пішли шляхом пошуку інших ресурсів. Є багато країн, із якими ми інтенсивно ведемо переговори щодо купівлі зброї", - зазначив Григорян.

одкб – військово-політична міжнародна організація, до якої входять білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія та Таджикистан. Вона створювалась як певний аналог НАТО.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
18 марта
17 марта
16 марта