07:11

суббота,
20 апреля

Новости Країна Суспільство

Шмигаль: У квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

29.03.2023 / 14:23
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу.

Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців.

"Додаткові доплати за віком, запровадження яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними", – зазначив він.

За словами Шмигаля, уряд провів вже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Усі пенсії за березень повністю виплачені.

Прем'єр-міністр додав, що у березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 мільйона пенсіонерів. Середній розмір підвищення становив близько 600 гривень. Наразі середній розмір пенсії в Україні становить 5 200 гривень.

"Також було здійснено підвищення виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів перевищив тисячу гривень", – заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр подякував міжнародним партнерам, завдяки яким Україна може повною мірою та своєчасно профінансувати всі критичні витрати бюджету.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
19 апреля
18 апреля