16:39

понедельник,
08 июля

Новости Світ Політика

Пеллегріні: Словаччина не визнає анексію Криму та насильницьку зміну кордонів з боку рф на сході й півдні України

05.07.2024 / 14:21
Президент Словаччини Петер Пеллегріні під час візиту до Польщі заявив, що Братислава насправді робить "велику роботу" для Києва попри її імідж у ЗМІ, який підкреслює стриманість уряду прем'єра Роберта Фіцо щодо підтримки України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Pravda.

За його словами, Братислава допомагає Києву, про що свідчить збільшення виробництва боєприпасів і гарматних стволів на словацьких оборонних заводах, а також експорт електроенергії в Україну, чиї потужності знищуються російськими ударами.

"З початку війни ми вже експортували в Україну понад 40 тисяч мегаватів електроенергії та збираємося збільшити постачання восени й взимку, що, ймовірно, матиме вирішальне значення для України", – сказав Пеллегріні на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції.

Він також підкреслив, що Словаччина не визнає анексію Криму росією та насильницьку зміну кордонів з боку рф на сході й півдні України.

Крім того, Пеллегріні заявив, що Братислава готова прийняти більшу кількість військ НАТО в Словаччині, якщо це буде необхідно.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
8 июля
7 июля
6 июля