20:22

воскресенье,
30 июня

Новости Країна Суспільство

Шмигаль провів нараду щодо завершення навчального року та підготовки до наступного

28.06.2024 / 09:10
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду з головами обласних військових адміністрацій щодо завершення навчального року та підготовки до наступного.

"Заслухали інформацію Міністра освіти і науки Оксена Лісового щодо відновлення освітніх закладів, забезпечення їх укриттями, забезпечення учнів підручниками та шкільними автобусами. За інформацією МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) - змішано", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За його словами, на сьогодні в навчальних закладах понад 12 тис. генераторів, і до кінця навчального року близько 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення.

"Керівникам областей дав завдання обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону", - додав він.

Крім того, на нараді приділили увагу питанню безбар'єрності в освітніх закладах.

"Ще одна важлива тема - навчання українських дітей за кордоном. Маємо надати їм усі можливості для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною", - наголосив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що міністерства, зі свого боку, за підсумками наради мають опрацювати пропозиції щодо кожного питання та винести відповідні рішення на розгляд уряду.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
30 июня
29 июня
28 июня