06:40

пятница,
17 мая

Новости Світ Політика

Віцеканцлер Німеччини: Маємо бути готовими до додаткових витрат на підтримку України

20.12.2023 / 18:30
Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що його країна має бути готовою до збільшення відповідальності та додаткових витрат на підтримку України в разі ослаблення допомоги країнами Заходу.

Про це у вівторок, 19 грудня, він заявив в інтерв’ю для видання Handelsblatt.

«На жаль, існує реальна небезпека того, що підтримка почне розвалюватися. Ось чому Німеччина має бути готова взяти на себе велику відповідальність», – сказав Габек.

Віцеканцлер ФРН вважає, що уряд Німеччини має бути готовим до виділення додаткових коштів на підтримку України, ніж закладається в державному бюджеті на 2024 рік.

«Ми домовилися зараз зібрати €17 млрд для України з регулярного бюджету на 2024 рік. Але ми бачимо, як змінюється міжнародна ситуація. Якщо ми серйозно ставимося до інтересів нашої власної безпеки, з цього випливає, що підтримка України не повинна зазнати невдачі через боргове гальмо», – повідомив він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше теж вказував на необхідність збільшити німецьку допомогу Україні, якщо інші держави ослабнуть в підтримці офіційного Києва.

Своєю чергою міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус казав, що ЄС готується до того, що Україна може втратити військову підтримку Сполучених Штатів, тому її необхідно компенсувати.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
16 мая
15 мая