04:48

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Суспільство

Надскладна операція, яка вплинула на хід війни, - експерт про нові подробиці підриву СБУ Кримського мосту

21.08.2023 / 14:25
Перший підрив Кримського мосту - унікальна операція, яка реально вплинула на хід війни.

Про це пише політолог Олександр Черненко.

«Голова СБУ Малюк, який розробляв операцію з двома спеціалістами, тонко використав основну хибу росіян – корумповане знизу догори суспільство, де будь-які питання можна «порєшать». Тому авто, куди співробітники СБУ заховали 21 тону вибухівки у пакувальній плівці, потрапило спочатку в рф, а потім на міст.  При цьому жоден працівник Служби не був схоплений – все самі зробили росіяни-контрабандисти», -  вважає Черненко.

Експерт підкреслює, що СБУ оприлюднила деталі спецоперації тільки тоді, коли це вже не несло шкоду для подальших планів спецслужби. «Вкрай важлива публікацію цієї історії.  З одного боку, це підриває моральний дух ворога. З іншого – показує іноземним партнерам, що Україна ефективно б’є рф. А значить підтримку треба збільшувати», - акцентує екс-нардеп.

«Обидва підриви мосту (другий, нагадаю, СБУ провела за допомогою морських дронів) мали не тільки важливий психологічний ефект для обох сторін. Є і суто практичні аспекти. По-перше, підриви значно ускладнили логістику ворога, що суттєво вплинуло на підвіз боєприпасів і техніки на фронт. А по-друге, повністю змінили військову ситуацію на Чорному морі – росія більше його не контролює так, як раніше», - резюмує політолог.

Нагадаємо, днями голова СБУ Василь Малюк вперше розказав, як підірвали Кримський міст у жовтні 2022 року – з допомогою вантажівки, начиненої вибухівкою. Також він розповів нові подробиці  нещодавньої атаки морських дронів СБУ на міст

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля