04:50

понедельник,
29 апреля

Новости Світ Політика

У Європарламенті закликали МКС видати ордер на арешт лукашенка

19.07.2023 / 12:16
Депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд (МКС) видати ордер на арешт самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка.

Про це йдеться в ухваленій у вівторок комітетом у закордонних справах Європарламенту доповіді про відносини ЄС з білоруссю.

Депутати заявили, що білорусь несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні у зв'язку з війною, та злочини, скоєні в Україні, в тому числі через роль білоруського режиму в незаконному вивезенні дітей.

Доповідь закликає інституції ЄС та держави-члени вжити всіх необхідних заходів на міжнародному рівні, щоб уможливити кримінальне переслідування білоруських політичних і військових лідерів, відповідальних за злочини проти людяності та геноцид.

Депутати наголошують: оскільки Міжнародний кримінальний суд вже видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженого з прав дитини марії львової-бєлової, то суду слід розглянути можливість видачі аналогічного ордера на арешт лукашенка.

Європарламентарі вважають, що Рада ЄС також повинна розширити список білоруських і російських осіб, на яких поширюються санкції ЄС, щоб обмеження поширювались на тих, хто причетний до примусової депортації українських дітей.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля