07:18

воскресенье,
28 апреля

Заміна радянської символіки на тризуб на щиті монумента «Батьківщина-мати» завершиться до 24 серпня

14.07.2023 / 13:19
У липні розпочинається заміна радянського герба на щиті монумента «Батьківщина-мати». Його замінять на український тризуб, повідомляє Мінкульт.

«Батьківщина-мати» це найвища скульптура Європи, а також пам’ятка української культури. Тож заміна радянського символу на тризуб є важливим кроком на шляху до культурної перемоги, наголосили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

"На процес подолання наслідків радянізації, русифікації та комунізації є серйозний суспільний запит. Заміну герба срср на тризуб торік підтримали 85% респондентів, які взяли участь в опитуванні в "Дії"", – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Вартість проекту – 28 млн грн.

"Її вдалося суттєво знизити порівняно з першими проектними розрахунками. Це стало можливим завдяки додатковим дослідженням, залученню експертів та використанню європейських технологій у виконанні робіт", - повідомляють у відомстві.

Окрім того, знесення пам’ятки коштувало б набагато дорожче. Фінансування витрат на встановлення тризуба на щиті буде виключно донорським коштом українського бізнесу.

Заміна радянської символіки на тризуб завершиться до 24 серпня 2023 року.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
27 апреля
26 апреля
25 апреля