20:10

вторник,
23 апреля

Новости Країна Суспільство

ДПСУ: Під час виїзду з України до 150 чоловіків щодня отримують відмови

05.06.2023 / 09:10
До 150 чоловіків призовного віку щодня отримують відмови під час виїзду з України за кордон, ще приблизно 20 затримують під час спроби незаконного перетину поза пунктами пропуску.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

"Щодня отримують відмову в перетині кордону 120-150 осіб, оскільки вони не відповідають тим виняткам у правилах, які дозволяють їм перетинати кордон, що визначені постановою уряду №57. У пунктах пропуску намагаються використовувати підроблені довідки та документи", - сказав Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, зафіксовано навіть випадки підробок свідоцтв про смерть дружини. "Роблять це тому, що батькам-одинакам дозволено перетинати кордон. Також підробляють документи про своїх дітей - намагаються надати свідоцтво, що нібито мають трьох дітей віком до 18 років. Або документи з військкоматів, що вони непридатні до військової служби", - повідомив представник прикордонників.

ДПСУ також повідомила про припинення доступу до системи "Шлях" 38 перевізників-ліцензіатів системи, а також про сповіщення про підозру 126 особам, які незаконно перетинали кордон за цією системою.

Як зазначив Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, "ФОП, які мають доступ до системи "Шлях", періодично зловживають своїм правом і вносять до системи осіб, які не є водіями. Працівники ДПС фіксують випадки подібних порушень і передають ці відомості або обласним військовим адміністраціям, або Мінінфраструктури, або правоохоронним органам для притягнення таких осіб до відповідальності за недостовірне внесення інформації".

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
23 апреля
22 апреля