04:00

четверг,
19 сентября

Новости Країна Суспільство

У ЦПД розповіли про фейковий документ, що начебто стосується змін у роботі ВЛК

05.08.2024 / 12:16
Наказ Міністерства оборони України про нібито скасування рішень ВЛК з 2022 року, що шириться у мережі, є фейком. Його створили задля зриву мобілізації та дискредитації відомства.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) у своєму Telegram-каналі.

Фейковий документ начебто стосується змін у роботі військово-лікарських комісій (ВЛК) при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

У поширеному сказано про те, що рішення ВЛК, видані у Київській, Одеській, Львівській, Вінницькій, Житомирській областях місцевими ТЦК з 2022 року, визнані недійсними. Також зазначено, що військовозобов’язані у цих регіонах повинні зробити актуалізацію даних.

"Центр верифікував цю інформацію в МОУ та з’ясував, що це фейк. Документ складено з грубим порушенням вимог щодо оформлення, до того ж він містить чимало помилок. Наприклад, правильною є назва Центральна військово-лікарська комісія ЗСУ без додавання прийменника "при", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД підкреслили, що ці вкиди направлені на дискредитацію Міноборони України, поширення панічних настроїв та зрив загальної мобілізації. Центр порадив довіряти тільки верифікованим джерелам інформації.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
18 сентября
17 сентября