14:49

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Суспільство

Верещук: Українцям на ТОТ краще не брати паспорти росії

02.05.2023 / 12:16
Українцям на тимчасово окупованих територіях краще не брати паспорти держави-агресора росії, чекати на повернення Збройних сил України, не співпрацювати із загарбниками, та за можливості виїхати на підконтрольну територію України.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила на Facebook-сторінці.

Верещук зазначила, що росіяни продовжують обмежувати права українців на тимчасово захоплених територіях з тим, щоб змусити їх прийняти громадянство рф або виїхати.

"Але, якщо вони хочуть депортувати з ТОТ українців, які не хочуть брати російські паспорти, то немає проблем. Бо росіяни самі не випускають українців з ТОТ на підконтрольну територію, в порушення міжнародного права та всупереч елементарним гуманітарним міркуванням. Тому, сьогодні Мінреінтеграції вкотре звернулось до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори. Для того, щоб українці з ТОТ могли виїхати на підконтрольну Уряду територію", - зазначила міністр.

За словами Верещук, її рекомендації залишаються тими самими:

  • російські паспорти не брати;
  • з окупантами не співпрацювати;
  • за можливості виїхати;
  • чекати ЗСУ.

Нагадаємо, 30 квітня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець порадив українцям на ТОТ брати російські паспорти задля збереження життя.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля
26 апреля