01:33

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Політика

Саме та людина, яка має керувати СБУ, – Президент представив главу СБУ

13.02.2023 / 21:07
Президент Володимир Зеленський офіційно представив Василя Малюка, як керівника СБУ, колективу спецслужби.

Як пишуть Українські новини, про це йдеться у повідомленні СБУ.

За словами Глави держави, генерал-майор Малюк – фаховий бойовий офіцер, який має керувати СБУ.

"Маю честь представити нового Голову Служби безпеки України – бойового офіцера, генерал-майора, фахову людину. Від початку повномасштабного вторгнення Василь Малюк довів, що є патріотом, професійною людиною – саме тією, яка має керувати Службою безпеки нашої держави", – зазначив Зеленський.

Він сказав, що підтримує і Малюка особисто, і загалом спецслужбу, яка зараз динамічно й фундаментально змінюється, стає міцною та сучасною.

"Ворог знає, що ці фахові люди, які перебувають тут, не дадуть йому жодного шансу. І тому дуже вас боїться", – переконаний Президент.

Також Зеленський зазначив, що СБУ веде активну боротьбу з колаборантами, тож має швидко розібратися з цими питаннями.

Сам Малюк запевнив, що весь особовий склад СБУ усвідомлює рівень відповідальності і задач, які перед нею стоять. Спецслужба змінює підходи до роботи і працює системно: від проведення унікальних спецоперацій до затримання колаборантів і документування воєнних злочинів РФ.

"Ми сьогодні будуємо нову й сучасну модель Служби безпеки. Особливий акцент робимо на контррозвідці. Служба розвивається в контррозвідувальному напрямку, проте не зупиняємося у боротьбі з внутрішнім ворогом", – підкреслив Василь Малюк.

А колективу СБУ Малюк нагадав, що "керівник має працювати для Служби і для підлеглих, а не навпаки". Таким чином, на його думку, керівники мають "своїм прикладом показувати, як потрібно працювати".

Він запевнив, що СБУ зробить все можливе і неможливе, щоб прискорити Перемогу.

Нагадаємо, 18 липня 2022 року Малюк був призначений тимчасово в.о. Голови СБУ. Саме з приходом Малюка в Службі відбулися суттєві зміни: зі спецслужбою пов’язують такі успішні спецоперації, як підрив Кримського моста, атаку морських дронів на чорноморський флот РФ у Севастопольській бухті, "самоліквідацію" багатьох колаборантів на окупованих територіях, обмін Медведчука на 200 українських полонених героїв тощо.

7 лютого Верховна Рада ухвалила рішення про призначення на посаду Голови СБУ Василя Малюка за поданням Президента.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля