18:12

суббота,
14 сентября

Новости Світ Надзвичайні події

ЦРУ: путін розпочне контрнаступ на Курщині, але це буде важка боротьба для росіян

29.08.2024 / 15:23
росія спробує відвоювати частину Курської області, яку контролюють українські військові, однак поки що кремль зосереджений на окупації українського Покровська.

Про це у середу, 28 серпня, сказав заступник директора ЦРУ Девід Коен під час конференції з питань національної безпеки 28 серпня, цитують Reuters та Голос Америки.

Коен зазначив, що, за оцінками США, Україна контролює близько 777 км² у Курській області й до того, військова операція України не демонструє жодних ознак ослаблення.

"Українці, схоже, мають намір утримати частину цієї території протягом певного періоду часу", - зазначив заступник директора ЦРУ.

Коен додав, що можна бути упевненим, що путін розпочне контрнаступ на Курщині, але "це буде важка боротьба для росіян".

"путіну доведеться зіткнутися не тільки з тим фактом, що тепер на російській території проходить лінія фронту, з якою йому доведеться мати справу; йому доведеться мати справу з відлунням у його власному суспільстві. Це може трохи змінити динаміку війни", - сказав представник ЦРУ.

Наразі російські війська, як зауважив представник ЦРУ, зосереджені на взятті Покровська - ключового транспортно-логістичного вузла на сході України.

"А втім, навіть якщо росіяни реалізують цей наступ, виграш москви буде мінімальним. Зрештою, нічого із цього не змінює гру у стратегічному сенсі", - пояснив він.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
14 сентября
13 сентября
12 сентября