23:30

суббота,
05 октября

Новости Світ Політика

ISW: Зусилля Орбана спрямовані на підрив європейської підтримки України

07.07.2024 / 16:20
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, імовірно, прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори щодо війни росії проти України. Його зусилля спрямовані на підрив європейської підтримки України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє РБК-Україна.

Орбан продовжує презентувати себе як потенційного посередника для припинення війни в Україні, попри відмову російського диктатора володимира путіна від посередництва чи серйозних переговорів.

Аналіики Інституту звертають увагу на статтю прем’єра Угорщини у Newsweek, опубліковану 5 липня, в якій він звинуватив НАТО у виборі конфлікту, а не миру, для підтримки якого, на його переконання, створювався Альянс.

"Зусилля Орбана підштовхнути до переговорів, ймовірно, є частиною його поточних зусиль перемістити європейський фокус на дискусії про мирні переговори, а не на дискусії про військову підтримку України", - йдеться у звіті.

В ISW нагадали, що угорський політик постійно намагається підривати зусилля Європейського Союзу щодо надання військової допомоги Україні.

У звіті також згадуються прем'єр-міністр Болгарії Дімітар Главчев, який 5 липня запропонував Болгарії стати посередником у мирних переговорах між Україною та росією та наголосив, що переговори мають відповідати статуту ООН та міжнародному праву.

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан так само наполягав на тому, щоб Україна розширила та прискорила мирний процес, аби запобігти «поглибленню поляризації» та «надати пріоритет дипломатії».

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
5 октября
4 октября
3 октября