23:43

среда,
15 мая

Новости Світ Політика

У Білому домі розкритикували республіканців за спробу ухвалити військову підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

04.02.2024 / 13:15
У Білому домі розкритикували намагання республіканців у Палаті представників ухвалити законопроєкт про військову підтримку Ізраїлю незалежно від допомоги Україні та інших нагальних потреб.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

«Протягом декількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить наш кордон і надасть підтримку народам України та Ізраїлю, – зазначила вона. – Саме тоді, коли підготовка тексту законопроєкту наближається до завершення, республіканці в Палаті представників вдаються до свого останнього цинічного політичного маневру».

За словами речниці, «безпека Ізраїлю має бути священною справою, а не політичною грою».

Адміністрація Байдена рішуче виступає «проти цього виверту, який нічого не дає для захисту кордону, нічого не дає, щоб допомогти народові України захищатися від путінської агресії, і відкидає гуманітарну допомогу палестинському цивільному населенню», ідеться в заяві.

Натомість республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат, додала Жан-П'єр.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
15 мая
14 мая