01:56

четверг,
02 мая

Новости Країна Суспільство

У МОЗ розповіли, як дистанційно отримати електронний рецепт на ліки

29.04.2023 / 13:15
Для того, щоб лікар надав електронний рецепт на ліки дистанційно, в ЕСОЗ має бути зафіксований діагноз пацієнта та призначення лікаря.

Про це йдеться у роз'ясненні МОЗ, передає Укрінформ.

Як зазначають у міністерстві, отримати електронний рецепт дистанційно можливо у разі лікування хронічних захворювань, тривалого лікування або, наприклад, у випадку рецидивних захворювань.

Для отримання е-рецепта та ліків за ним:

- Передусім у системі обовʼязково має бути зафіксований ваш діагноз та призначення вашого особистого лікаря.

- Обговоріть із лікарем можливість дистанційного виписування е-рецепта та формат комунікації, зручний для вас обох. За нагоди перевірте, щоби у вашій електронній медичній картці був вказаний ваш актуальний номер телефону.

- Сконтактуйте з лікарем в узгоджений час та спосіб. Це може бути робочий телефон лікаря, електронна пошта чи будь-який зручний месенджер.

- Коли лікар сформує е-рецепт, ви отримаєте СМС-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення.

- Оберіть аптеку, яка відпускає ліки за е-рецептом.

- В аптеці назвіть фармацевту номер та код погашення рецепта. Після цього ви можете обрати лікарський засіб за діючою речовиною, яку вам призначив лікар.

У МОЗ наголошують, що існують препарати (наприклад, антибіотики), які згідно з протоколами лікування можуть призначатися виключно на очному прийомі та після проведення відповідних обстежень. Тому не треба нехтувати регулярними обстеженнями для контролю показників здоровʼя.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
1 мая
30 апреля