10:09

суббота,
27 апреля

Фото Фото

У Британії українські військові вчаться планувати штурмові операції

У Великій Британії українські військовослужбовці під керівництвом британських інструкторів вчаться планувати штурмові операції.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Фінальна битва – це відпрацювання штурмових дій підрозділом протягом доби. Це завершальна вправа курсу молодших командирів в рамках міжнародної тренувальної операції “Інтерфлекс” на теренах Великої Британії", - йдеться у повідомленні.

Задача групи – здійснити польовий вихід, спланувати штурмову операцію і захопити урбанізовану ділянку переважаючими силами, оточивши її з боку лісів та полів.

"Велика Британія посідає особливе місце серед наших партнерів як постачальник військової допомоги та навчальних програм й курсів для України", - зазначили у Генштабі.

Випереджаючи графік, очолювана Британією операція “Інтерфлекс” досягла рубежу в 30 тисяч новобранців, які пройшли підготовку з червня 2022 року. Таким чином загальна кількість навчених українських солдатів перевищила 52 тисячі з моменту вторгнення Росії в Україну в 2014 році.

Навчання розпочалось у Великій Британії після того, як операцію “Орбітал”, довгострокову програму навчання британської армії в Україні, довелося призупинити, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Операція “Інтерфлекс” розпочалась у червні 2022 року з метою підготовки 30 тисяч військовослужбовців до кінця 2023 року.

Ця провідна у світі навчальна програма, яка реалізується по всій Британії, залучає новобранців-добровольців, які приєдналися до Збройних сил України, не маючи практично жодного військового досвіду, і навчає їх навичкам, необхідним для виживання та ефективності у бойових діях на передовій.

Навчання дозволяє прискорити розгортання, відновити сили й посилити опір, продовжуючи захищати суверенітет своєї країни від російських загарбників.

Після запуску у 2022 році до програми приєдналися низка міжнародних партнерських Збройних сил, надаючи життєво важливий досвід, навчання і розуміння бойових дій на передовій.

До цих країн належать Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди, Австралія та Румунія.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
26 апреля
25 апреля