10:51

вторник,
19 марта

Фото Фото

СБУ викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень «Укрнафти» й «Укртатнафти»

Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом публічних акціонерних товариств «Укрнафта» й «Укртатнафта».

Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом. Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що в межах кримінальних проваджень документуються десять епізодів злочинної діяльності, серед яких – виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків та створення безнадійної заборгованості нафтопереробного й нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення і зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Спільно з Бюро економічної безпеки за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України, проведена низка обшуків. За результатами слідчих дій топменеджменту Укртатнафти оголошені підозри у вчинені кримінальних правопорушень.

Як уточнили в БЕБ, підозра оголошена, зокрема, ексдиректору Укртатнафти. Йому обраний запобіжний захід у вигляді застави розміром майже 200 мільйонів гривень.

Детективи БЕБ здійснюють досудове розслідування махінацій на нафтових підприємствах за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
19 марта
18 марта
17 марта