20:23

четверг,
24 октября

Новости Країна Надзвичайні події

Негідники мають відчути незворотність покарання: Верещук прокоментувала указ Президента по МСЕК

24.10.2024 / 13:19
Заступниця керівника ОПУ Ірина Верещук заявила, що відбулась робоча нарада із законодавчих змін на виконання указу Президента по МСЕК, передає УНН.

За словами Верещук, були присутні: МОЗ, Мінсоц, Мінцифри, Мінветеранів, РНБО, інші відомства. Також у нараді брали участь представники громадських організацій людей з інвалідністю.

"Маємо невідкладно змінити законодавство таким чином, щоб зловживання стали неможливими; зміни не вплинули негативно на наших людей; законослухняні люди мають відчути покращення через спрощення та пришвидшення процесів; а негідники мають відчути незворотність покарання", - повідомила Верещук.

Крім того, заступниця глави ОП, закликала колег з Парламенту та Уряду, а також з громадського сектору максимально сконцентрувати зусилля на спільній нормотворчій роботі.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що під час засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності, було визначено перелік рішень, які повернуть справедливість. Зокрема, це цифровізація процесів проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій, реальна перевірка декларацій членів МСЕК.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
24 октября
23 октября