16:45

четверг,
02 мая

Новости Світ Надзвичайні події

МО Польщі не виключає будь-яких сценаріїв у подальшому розвитку війни росії проти України

06.02.2024 / 14:21
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що не виключає будь-яких сценаріїв у подальшому розвитку війни росії проти України, і Польща має бути готовою до них.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв'ю Super Express.

Міністра запитали, чи допускає він найгірший сценарій розв’язки у російсько-українській війні – поразку України і початок підготовки росією агресії проти країн східного флангу НАТО, зокрема Польщі.

"Я допускаю усі сценарії, і абсолютно серйозно сприймаю найгірші з них. Такою є роль міністра оборони у ситуації, у якій ми зараз є", – відповів Косіняк-Камиш.

Він зауважив, що ситуація дуже напружена не лише у європейському регіоні, але й на Близькому Сході та в Тихоокеанському регіоні.

"Потрібно бути готовим до усіх сценаріїв. Тож ми проводимо аудит, робимо висновки і заповнюємо прогалини, зокрема у питанні озброєння. Великі закупівлі – це дуже важливо, але важливе й індивідуальне обладнання для солдатів", - зазначив міністр, додавши, що після зміни уряду вже укладено контракти на 19 млрд злотих, переважно з польським оборонпромом.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
2 мая
1 мая