13:27

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Надзвичайні події

Ігнат: Ворог зрозумів, що на летовищах окупантів у Луганську та Бердянську може повторитись Чорнобаївка

24.10.2023 / 18:30
Нещодавні атаки ЗСУ на летовища окупантів у Луганську та Бердянську змусили їх задуматися над перекиданням техніки на інші аеродроми – подалі від дії радіусу ураження.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі КИЇВ24.

Він зазначив, що на летовищах у Луганську та Бердянську росіяни розміщували свої гелікоптери та засоби ураження, тобто – ракети. Крім того, там були склади з паливно-мастильними матеріалами.

«Власне, ця логістика, яка там була, вона знищена частково чи повністю. Треба дивитися детальніше результати цієї роботи. І, відповідно, ворог зрозумів, що там може повторитись Чорнобаївка. В одному і в другому місці. Тому, мабуть, найімовірніше, не будуть вони так хвацько використовувати ці аеродроми, вільно себе там почувати», – сказав Ігнат.

На його думку, росіяни навряд чи триматимуть велику кількість техніки на аеродромі. Тому російську авіацію треба відсунути якомога далі, що є важливим завданням для ЗСУ.

«Гелікоптерам треба більше часу, щоб підлітати з віддалених аеродромів, де вони стоять і обслуговуються. А хто має більше часу – має більше можливостей. Щодо літаків, зрозуміло, що вони можуть летіти з більш далеких місць. Багато летовищ має росія в себе на території, в окупованому Криму є до шести, які вона використовує», – додав він.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля
26 апреля