14:28

среда,
01 мая

Новости Світ Політика

Bloomberg: Макрон хоче звернутися до Китаю з планом, який може призвести до переговорів між росією та Україною

19.04.2023 / 12:18
Bloomberg: Макрон хоче звернутися до Китаю з планом, який може призвести до переговорів між росією та Україною
Президент Франції Еммануель Макрон прагне звернутися до Китаю з планом, який, на його думку, потенційно може призвести до переговорів між державою-агресором росією та Україною вже влітку поточного року.

Про це повідомляє Bloomberg у вівторок, 18 квітня.

Макрон доручив своєму раднику із зовнішньої політики Еммануелю Бонне співпрацювати з міністром закордонних справ Китаю Ваном І, щоб створити рамки, які можуть бути використані як основу для майбутніх переговорів рф та України, пише видання з посиланням на обізнані в цьому питанні джерела.

"Французька стратегія передбачає, що переговори між росією та Україною відбудуться вже цього літа, якщо все піде добре. Раніше Макрон заявляв, що бачить важливу роль Китаю і що завдяки своїм відносинам з росією він міг би "повернути москву до розуму", - сказано у повідомленні.

Bloomberg зазначає, що наразі Китай не демонстрував ознак готовності тиснути на росію з метою виведення військ з України. Разом з тим президент Франції не досяг своєї мети під час своєї нещодавньої поїздки до Китаю переконати Сі Цзіньпіна поговорити з президентом України Володимиром Зеленським, які не мали контактів з початку повномасштабного вторгнення рф, наголошує видання.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
1 мая
30 апреля