08:47

суббота,
27 июля

Новости Країна Надзвичайні події

Рувін: АН-255 “Мрія”, який згорів внаслідок атаки росіян, напередодні війни могли б перегнати у Німеччину

04.04.2023 / 13:24
Гордість українського народу, вантажний літак АН-255 “Мрія”, який згорів внаслідок атаки росіян, напередодні війни могли б перегнати у Німеччину, в Мюнхен.

Про це журналістам УНН розповів Олександр Рувін, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За словами Рувіна, керівництву ДП “Антонов” заздалегідь були надані відповідні доручення.

“Були (надані - ред.) відповідні доручення, вказівки, що цей літак треба перебазувати. Так, там були деякі аспекти, пов’язані зі заміною двигунів, але двигун один поміняли і випробування провели. Він міг, навіть 23 лютого, злетіти – його можна було підняти у повітря і перегнати (...) у Мюнхен, у них на аеродромі місця, це ж ДП "Антонов" – у них за кордоном ціла база, там, де стоять зараз "Руслани". Вони ж займаються міжнародними перевезеннями. У них є аеродром, місця, ремонтні бази. У будь-якому разі було багато аеродромів, які могли за своєю довжиною посадкової смуги прийняти "Мрію". Його ж садили всюди. Можна було і в Україні знайти аеродром, де його посадити”, - повідомив він.

Нагадаємо, 10 березня Служба безпеки України повідомила про підозру та заарештувала екскерівників авіапідприємства "Антонов", чиї дії призвели до знищення АН-225 "Мрія". За словами правоохоронців, дирекція “Антонова” чинила опір військовим, які намагалися звести оборонні укріплення на стратегічно важливому летовищі.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
26 июля
25 июля
23 июля
22 июля