07:49

суббота,
27 июля

Новости Фінанси Економіка

МВФ: Економіка росії скоротиться як мінімум на 7% у середньостроковій перспективі

09.03.2023 / 18:37
Прогнози Міжнародного валютного фонду на середньострокову перспективу передбачають, що економіка росії скоротиться як мінімум на 7%.

Про це заявила директорка-розпорядниця Фонду Крісталіна Георгієва в ефірі CNN.

За її словами, економічні перспективи росії "дуже руйнівні", адже згодом країна-агресорка постраждає через еміграцію робітників і припинення доступу до технологій, а також через санкції, введені проти її енергетичної галузі.

"Цього року ми розмірковуємо про те, що росії вдалося направити частину продажів нафти за межі ринків Європейського Союзу", – сказала Георгієва, маючи на увазі перенаправлення постачання до Китаю та Індії.

"Це не матиме тривалого впливу на російську економіку", – додала вона.

Також директорка МВФ зауважила, що не бачить якоїсь вигоди для рф від того, "що вона завдала Україні та собі".

Як пише CNN, у січні МВФ прогнозував зростання російської економіки на 0,3% у 2023 році та на 2,1% – у 2024. Це було набагато оптимістичніше, ніж останні прогнози Світового банку та Організації економічного співробітництва та розвитку, які очікують скорочення російської економіки цьогоріч на 3,3% та 5,6% відповідно.

Навіть Центральний банк росії заявив, що її ВВП може скоротитися на 1% у 2023 році.

МВФ піддався критиці через свій позитивний прогноз. Зокрема, професор менеджменту з Єльського університету (США, штат Коннектикут) Джеффрі Зонненфельд у журналі Fortune зазначив, що Фонд повторює пропаганду президента росії володимира путіна щодо ВВП.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
26 июля
25 июля
23 июля
22 июля