14:02

четверг,
28 марта

Новости Країна Суспільство

Священник УПЦ розповів про духовний подвиг великомученика Пантелеймона

09.08.2022 / 14:50
Священник наголосив, що служити Богу можна, виконуючи будь-яку роботу відповідально

Великомученик Пантелеймон явив собою приклад людини, яка готова ревно служити Господу, незважаючи на гоніння та переслідування.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це протоієрей Миколай Данилевич написав у своєму Телеграм.

«Святий був лікарем до того, як став християнином. Ставши християнином, він продовжував служити Богу тією професією, яку отримав раніше. Висновок: Богу можна і треба служити в тому званні, в якому ти покликаний. Лікар – лікуй, але з Богом; вчитель – навчай, але з Богом; військовий – служи й захищай, але з Богом», - підкреслив отець Миколай.

Священник наголосив, що служити Богу можна, виконуючи будь-яку роботу відповідально.

«Кожна людина, яка має навіть найпростішу роботу, може через неї служити Богу, якщо виконуватиме її відповідально, якісно, і тоді робота (в грецькій мові однокорінне слово зі словом раб, рабство) перетвориться в служіння (грецьке слово діаконія), в професію (це латинське слово, але грецький відповідник в перекладі означає того, хто несе якийсь меседж, якусь вістку своєю професією)», - зазначив протоієрей Миколай Данилевич.

Священник звернув увагу, що у житії святого Пантелеймона сказано, що він зустрів священика Єрмолая, який один з небагатьох вцілів після жорсткого гоніння імператора Діоклетіана, коли в Нікомідії за наказом імператора було спалено 20 тисяч християн.

«Ці декілька священиків і християн, що вціліли, і були в той час Церквою. Місцевою Церквою. Церква в той час була заборонена, були гоніння, Церква не була визнана державою, вона була ворогом для Римської імперії, але ті декілька осіб залишалися Церквою. І саме в цей момент Господь кличе до себе святого Пантелеймона. Не зникає Церква. Господь в самі кризові часи присутній на землі і шукає, кличе до Себе нових і нових людей», - підсумував протоієрей Миколай.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 марта
27 марта