13:45

суббота,
27 июля

Новости Країна Суспільство

ISW: росіяни готові втрачати літаки заради успіхів на Авдіївському напрямку

04.03.2024 / 09:10
російські окупанти, ймовірно, готові ризикувати втратами авіації в прагненні домогтися тактичних успіхів уздовж лінії Авдіївка-Донецьк на сході України, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Попередні втрати російської авіації змушували російські сили тимчасово знижувати активність авіації на території України, але зрослий рівень втрат російської авіації в Україні останніми тижнями поки що не змусив російські сили значно знизити активність тактичної авіації", - ідеться в повідомленні.

Згідно з оцінкою ISW, росіяни тимчасово встановили обмежену й локальну перевагу в повітрі в останні дні захоплення Авдіївки.

"російські сили, ймовірно, намагаються відновити цю обмежену і локальну перевагу в повітрі, щоб підтримати тактичне просування росії в напрямку Авдіївки, і вирішили, що продовження наступальних операцій за підтримки з повітря переважує ризик втрати більшої кількості літаків", - зазначають аналітики.

У ISW продовжують вважати, що втрата 15 літаків і, можливо, кількох висококваліфікованих пілотів за два тижні не є незначною для окупантів з огляду на те, що рф, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів компанії "Сухой".

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
27 июля
26 июля
25 июля
23 июля
22 июля