17:39

понедельник,
29 апреля

Новости Світ Суспільство

Ілон Маск запропонував 1 млрд доларів за зміну назви "Вікіпедія" на "Х*їпедію"

24.10.2023 / 12:16
Американський підприємець та мільярдер Ілон Маск розкритикував інтернет-енциклопедію "Вікіпедія" через регулярні збори пожерт на її функціонування та запропонував 1 млрд доларів за зміну назви на "Х*їпедію" (Dickipedia). Між Ілоном Маском та засновником "Вікіпедії" Джиммі Вейлзом триває давній конфлікт.

Про це підприємець заявив у своєму мікроблозі X (раніше Twitter).

На думку Маска, "Вікіпедія" збирає занадто багато грошей через пожертви, однак на її функціонування нібито потрібні значно менші фінансові ресурси.

"Ви коли-небудь замислювалися, чому Фонд Вікімедіа хоче стільки грошей? Це, звичайно, не потрібно для роботи з Вікіпедією. Ви можете буквально вмістити копію всього тексту на своєму телефоні! Отже, на що гроші? Допитливі уми хочуть знати", - написав Маск.

Згодом Маск заявив, що пропонує 1 млрд доларів за зміну назви. "Я дам їм мільярд доларів, якщо вони змінять назву на "Х*їпедія", – додав бізнесмен.

Зазначимо, між Ілоном Маском та засновником "Вікіпедії" Джиммі Вейлзом триває давній конфлікт. Маск звинувачує Вейлза ву тому, що "Вікіпедія" перестала бути об’єктивним джерелом інформації та має упередження. Зі свого боку Вейлз критикує Маска за його зміни в соцмережі Twitter, зокрема як боротися з фейковими новинами та за продаж позначок верифікації користувача  - "синіх галочок".

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля