19:18

воскресенье,
28 апреля

Новости Країна Політика

СБУ повідомила про підозру керівнику ват "російські залізниці"

07.02.2023 / 10:15
Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру керівнику ват "російські залізниці", який організував доставку бронетехніки та особового складу зс рф для вторгнення в Україну.

"У результаті слідчо-оперативних дій зібрано доказову базу на керівника ват "російські залізниці", який сприяв і продовжує сприяти повномасштабному вторгненню рф в Україну", - йдеться в повідомленні української спецслужби в понеділок.

Як свідчать матеріали слідства, керівник "рз" організував доставку залізничним транспортом російської бронетехніки та особового складу в напрямку державного кордону України та на тимчасово окуповані території нашої держави.

"Для цього залучив 185 російських компаній, які надавали власні вагони, цистерни та платформи для забезпечення логістичних потреб окупаційних військ", - уточнюється в повідомленні.

У СБУ наголошують, що на зазначені компанії РНБО України наклала економічні санкції.

"Генеральному директору ват "російські залізниці" за матеріалами СБУ оголошено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна", - інформують в українській спецслужбі.

Заходи з викриття проводили слідчі Головного слідчого управління СБУ та співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля