09:04

четверг,
02 мая

Новости Світ Політика

Міністр закордонних справ Китаю відвідає США для підготовки до зустрічі Сі Цзіньпіна з Байденом

24.10.2023 / 14:21
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, як очікується, відвідає Вашингтон цього тижня для підготовки до очікуваної зустрічі глави КНР Сі Цзіньпіна з президентом США Джо Байденом в американському Сан-Франциско.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

За їхніми словами, очікується, що цього тижня Сі відправить Ван Ї до Вашингтона на зустріч з держсекретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном для підготовки до саміту.

Також цього тижня делегація китайських бізнесменів, культурних і спортивних діячів прибуде до Нью-Йорка для участі в низці публічних заходів.

Водночас у четвер група неурядових представників обох країн провела чотиригодинні віртуальні переговори, у яких взяв участь високопосадовець Компартії Китаю Лю Цзяньчао, який очолює її відділ міжнародних зв'язків.

Учасники переговорів заявили, що пожвавлення у двосторонніх переговорах може свідчити про зацікавленість Сі прийняти запрошення Байдена взяти участь у саміті лідерів країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться наступного місяця в Сан-Франциско.

Державний департамент США відмовився коментувати виданню візит глави МЗС Китаю, тоді як посольство КНР у Вашингтоні заявило, що не може обговорювати порядок денний, але зазначило, що лідери Китаю та США погодилися з важливістю міжлюдських обмінів.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
1 мая
30 апреля