19:51

понедельник,
29 апреля

Новости Країна Суспільство

Буданов: Бійці російських батальйонів, які операції на території рф, стають силою і Україна буде їм допомагати

17.03.2024 / 10:10
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що бійці легіону "Свобода Росії", "РДК" і "Сибірського батальйону", які здійснюють операції на території Бєлгородської та Курської областей рф, "стають силою", і Україна буде їм допомагати.

"Наскільки нам відомо, вони не мають наміру найближчим часом закінчувати. Вони будуть робити те, на що їм вистачить сил. А як ми бачимо, сил у них достатньо, щоб як мінімум досягти обмеженого успіху. Що буде далі - побачимо з часом", - сказав глава ГУР в ефірі телемарафону.

Буданов також висловився про те, що російські добровольчі формування поступово набувають суб'єктності: "їх однозначно вже не можна назвати угрупованнями, це вже сила. Їх зараз кілька, і вони близькі до об'єднання на принципах спільного бачення необхідності трансформації російської федерації. Я думаю, до них приєднуватимуться різні рухи опозиційних сил, які перебувають як усередині росії, так і за кордоном".

"Ці хлопці показали, що є багато шляхів як повернути своє. Не лише розмовами про те, що хочуть щось змінити, а й діями", - сказав Буданов. Відповідаючи на запитання про можливу допомогу України, Буданов сказав, що вони допомагали нам дуже ефективно з перших днів війни, тому ми допомагатимемо їм "у міру наших можливостей".

12 березня бійці легіону "Свобода Росії", "РДК" і "Сибірського батальйону" повідомили, що зайшли на прикордонну територію росії, військові добровольчих загонів опублікували звернення, а в телеграм-каналах з'явилося відео нібито присутності військових на території рф і стрілянини. Добровольці російського легіону "Свобода Росії" заявили, що повністю взяли під контроль смт Тьоткіно Курської області.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля