09:34

понедельник,
29 апреля

Новости Світ Надзвичайні події

У НАТО вважають нереальним перехід російської армії до наступу в Україні

16.02.2024 / 14:21
Аналітики Північноатлантичного альянсу вважають нереальним перехід російської армії до наступу в Україні.

Про це заявив журналістам у Брюсселі високопосадовець НАТО, що спілкувався на умовах анонімності.

За словами джерела, НАТО не бачить ані здатності, ані підготовки до нападу з боку РФ.

"Хай якою є тактична ситуація зараз, видається малоймовірним, що росія навесні зможе розпочати значну наступальну операцію", – заявив представник керівництва Альянсу.

Ключовою умовою для значного наступу рф в Альянсу вважають проведення мобілізації, у обсягах, суттєво вищих за нинішні, а цей процес потребує часу і наразі не запущений.

"Для того, щоби підтримувати серйозний наступ, росії знадобилося би провести хвилю мобілізації. Але путін не хоче цього робити дорогою до виборів. І хоча прихована мобілізація відбувається, ми це бачимо, але вона не дозволить розпочати справді серйозний наступ протягом весни", – переконаний посадовець.

Представник НАТО наголосив, що це не суперечить активізації бойових дій на окремих ділянках фронту – на думку НАТО, рф свідомо обрала саме такий шлях.

"Буде фокус на символічних невеликих операціях на кшталт того, що відбувається у Авдіївці, але стратегічного наступу ми не чекаємо", – підкреслив він.

У НАТО, утім, не мають інформації, чи не розпочнеться мобілізація після виборів, що свідчитиме про початок підготовки до подальших дій.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
29 апреля
28 апреля
27 апреля
26 апреля