21:12

четверг,
16 мая

Новости Країна Суспільство

Мінцифри: Уряд розглядає ідею впровадження системи бронювання, пов'язаної з оплатою податків

15.02.2024 / 16:25
Уряд розглядає ідею впровадження системи бронювання, пов'язаної з оплатою податків. Умовою бронювання може бути сплата податків, у розмірі 6-7 тисяч на місяць.

Як пише delo.ua, про це розповів Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT, у інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, на даний час це лише концепція, але вона активно обговорюється попри те, що конкретних термінів її впровадження, але в Кабміні серйозно ставляться до цієї пропозиції і вона вже пребуває на фінальному ктапі розгляду.

"Вона поки не працює, але ця ідея "витає у повітрі". Я не можу сказати, коли цей план приймуть, але він на розгляді у Кабміні", – заявив він.

Борняков розповів, що згідно з даною концепцією, для підтвердження права на бронювання людина повинна сплачувати щомісячно від 6000 до 7000 гривень податків. Він додав, що передбачаються зміни в звітності, яка має відбуватися щомісяця, а система автоматично фіксуватиме документи, що підтверджують виконання умов бронювання.

Для учасників проекту Дія.City передбачається встановлення вищого порогу доходу.

У Мінцифри нагадали, що в рамках ініціативи Дія.City було встановлено одні з найкращих податкових умов в Європі. За два роки дії проекту Дія.City до нього приєдналися понад 830 резидентів,  понад 62 тисячі айтівців та більше ніж 100 defense tech-компаній.

"Дія.City" є правовим та податковим простором, створеним за сприяння розвитку ІТ-бізнесу в Україні. Проєкт був запущений 8 лютого 2022 року за ініціативи Мінцифри та за участі представників ІТ-індустрії. У межах простору діє комплекс податкових та правових стимулів для розвитку технологічного потенціалу України.

У квітні минулого року уряд дозволив доєднатися до "Дія.City" технологічним компаніям, пов’язаним з виробництвом продуктів для використання в оборонній, промисловій та побутовій сферах, міжнародними платіжними системами та хмарними рішеннями.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
16 мая
15 мая