19:52

воскресенье,
12 мая

Новости Світ Надзвичайні події

рф погрожує Латвії через націоналізацію «дому москви» у Ризі

13.01.2024 / 13:15
У мзс російської федерації, а також у посольстві рф у Латвії заявили, що рішення Сейму Латвії про націоналізацію будівлі «дому москви» у Ризі не залишиться без відповіді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє латвійський мовник LSM.

Так офіційний представник мзс рф марія захарова у відповідь на націоналізацію «дому москви» у Ризі пообіцяла «жорсткі та вкрай болючі» для Латвії кроки.

Своєю чергою посольство рф у Латвії в коментарі назвало рішення Сейму про передачу «дому москви» у власність латвійської держави «правовим свавіллям» і заявило, що таким чином створюється «вкрай небезпечний прецедент». Посольство повідомило латвійській стороні про «неминучість» заходів у відповідь, в тому числі - «найсерйозніші наслідки для ініціаторів» конфіскації. Також планується пред'явити Ризі вимоги компенсації - завданих матеріальних збитків, а також збитків через зупинення діяльності «дому москви».

Раніше латвійський Rietumu Banka попереджав, що передача у власність Латвійської держави «дому москви» може мати наслідки для латвійських комерсантів, активи яких знаходяться в рф.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
12 мая
11 мая
10 мая