08:21

понедельник,
29 апреля

Новости Світ Надзвичайні події

путін має новий план дестабілізації НАТО, - ЗМІ

04.12.2023 / 12:16
владімір путін має новий план дестабілізації Організації Північноатлантичного договору, що передбачає розпалювання великої міграційної кризи на кордонах нового члена НАТО Фінляндії.

Про це повідомляють Times of India та Hardwo.

У листопаді Фінляндія оголосила про закриття чотирьох із восьми автомобільних прикордонних переходів з росією через різке збільшення кількості шукачів притулку в країні, що, за словами Гельсінкі, є хитрощами, щоб підштовхнути мігрантів до кордону. Агентство Reuters повідомило, що фінські офіційні особи вважають, що рф безпосередньо причетна до прибуття мігрантів.

"Посилення міграції може підірвати політичну єдність ЄС і НАТО, оскільки країни-члени мають різні погляди та можливості справлятися з напливом мігрантів. Це може призвести до внутрішніх конфліктів та послаблення колективної позиції проти російської агресії. Значне зростання міграції може змусити країни НАТО і Європи переключити фокус і ресурси з оборони та зовнішньої безпеки на внутрішню безпеку і прикордонний контроль, що потенційно послабить їхню позицію проти російських військових дій", - сказано у повідомленні.

Після десятиліть нейтралітету Фінляндія стала 31-м членом НАТО у квітні цього року. Приєднатися до альянсу її підштовхнула загроза з боку росії після повномасштабного вторгнення в Україну, нагадують видання.

Інститут вивчення війни (ISW), аналітичний центр, що базується у Вашингтоні, охарактеризував нинішню ситуацію як "очевидну тактику гібридної війни", подібну до подій на польському кордоні у 2021 році за участю росії та білорусі. Ця тактика, на думку ISW, "ймовірно, аналогічно спрямована на дестабілізацію НАТО".

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля