00:19

воскресенье,
28 апреля

Новости Країна Суспільство

Кулеба: Множинне громадянство має стати елементом державної політики

24.10.2023 / 17:27
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що множинне громадянство має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти.

Про це міністр сказав під час промови до Світового конгресу українців.

"Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство", - заявив Кулеба.

Міністр сказав, що "потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі".

Зі слів Кулеби, держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його. А також прийняти як доконаний факт, що зі вступом до Європейського Союзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

"Звісно, ця політика має втілюватися розумно. Поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене", - сказав міністр.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
27 апреля
26 апреля
25 апреля