10:22

воскресенье,
28 апреля

Новости Країна Політика

Кулеба піддав критиці «абстрактні заклики до абстрактного миру»

19.07.2023 / 10:12
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба піддав критиці «абстрактні заклики до абстрактного миру», оскільки, ті хто закликає до такого миру, «мають на увазі щось інше».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у вівторок на відкритих дебатах Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Кулеба вкотре закликав країни ООН підтримати Формулу миру Президента Володимира Зеленського й разом працювати над її втіленням.

«Ми постійно чуємо абсурдні заклики до абстрактного миру. Більшість із них насправді мають на увазі не мир, а дещо інше. Деякі з них я перекладу з дипломатичної мови на мову здорового глузду», – сказав він.

За словами міністра, насправді ж вони пропонують, щоб росія залишила собі вкрадені українські землі й продовжила вбивати, катувати, ґвалтувати та залякувати людей на окупованих територіях.

«Інші цинічно заявляють, що саме Україна «затягує» війну. Вони насправді мають на увазі таке: «Україна повинна здатися й дозволити росії якомога швидше завершити свій геноцид», - підкреслив він.

Кулеба зауважив, що ті, хто пропонує припинити надсилати Україні зброю, прагнуть залишити Україну беззахисною, щоб рф перемогла, щоб «швидше продовжувати з росією звичний бізнес».

«Після опору російській повномасштабній агресії протягом понад півтора року, мій 40-мільйонний народ може відповісти на всі ці пропозиції лише одне: «Ні!», – наголосив міністр.

За його словами, агресора буде притягнуто до відповідальності, бо лише так можна відновити справедливий і міцний мир для України й повагу до Статуту ООН.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
28 апреля
27 апреля
26 апреля
25 апреля