11:30

понедельник,
20 мая

Новости Країна Політика

Данілов: Закликами до повернення використання російської мови в Україні повинна займатися СБУ

12.05.2023 / 09:10
Данілов: Закликами до повернення використання російської мови в Україні повинна займатися СБУ
Закликами тих чи інших діячів до повернення використання і поширення російської мови в Україні повинна займатися Служба безпеки України, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Зараз хтось там починає розповідати, що нам потрібно повертати російську мову. Це абсолютна ганьба. Я не знаю, куди там СБУ дивиться на цих діячів, які офіційно заявляють, що вона (російська мова – ІФ-У) має бути поширена на території нашої держави - це після того, як десятки тисяч наших громадян постраждали від війни тією чи іншою мірою", - сказав Данілов у телемарафоні.

Секретар РНБО також прокоментував складену російською мовою письмову заяву ексглави "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва щодо занесення його до обмінного списку з Росією.

Зокрема, Данілов заявив, що не бачить проблеми у використанні Богуслаєвим під час написання заяви російською.

"Проблеми в цьому я не бачу, тому що для таких, як Богуслаєв, російська мова була рідною... (Водночас – ІФ-У) він у цьому листі підтверджує, що був російським агентом, якщо його туди (в Росію – ІФ-У) тягне", - сказав Данілов.

Раніше колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Київ - російськомовне місто. При цьому, на його думку, російської мови в Києві стає більше. Він також розкритикував тих, хто закликає до дискримінації російськомовних співгромадян.

Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
20 мая
19 мая
18 мая
17 мая